Η Καίτη Γαρμπή γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου στον Κορυδαλλό, όπου δεν έμεινε σχεδόν καθόλου αφού οι γονείς της μετακόμισαν στο Αιγάλεω, όπου έζησαν ώσπου η Καίτη έγινε 18 χρόνων. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη και η Καίτη έμεινε εκεί, μαζί με τους γονείς της, μέχρι τις 4 Μαΐου 1997 που παντρεύτηκε με τον Διονύση Σχοινά. Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της το 1998, «Δεν έβρισκα τον λόγο να φύγω από το σπίτι. Οι γονείς μου ποτέ δεν μ' ενόχλησαν, ήταν πάντα δίπλα μου χωρίς να επεμβαίνουν στη ζωή μου, με προστάτευαν χωρίς να με πνίγουν. Μια μεγάλη αγκαλιά που δεν έκλεινε ποτέ».
Σε ηλικία 5 χρονών η αδερφή της Λιάνα, εμφανίστηκε στα ταλέντα του Οικονομίδη όπου κέρδισε. Έτσι την ανέλαβε ένας μαέστρος για να της κάνει μαθήματα φωνητικής. Η Καίτη από περιέργεια πήγε μαζί της, έκανε την δεύτερη φωνή και από τότε γίνανε ντουέτο. Σε ηλικία 15 ετών γνωρίζει τον συνθέτη Αλέκο Χρυσοβέργη ο οποίος της προτείνει να εμφανιστεί σε νυχτερινό κέντρο μαζί με την αδερφή της. Ο πατέρας τους είχε αντιρρήσεις, όμως μετά από μεσολάβηση της μητέρας συμφωνεί. Έτσι ξεκινάνε οι δυο τους κάνοντας δεύτερες φωνές σε γνωστά τραγούδια της εποχής. Λίγο αργότερα ξεκινούν τις εμφανίσεις με τον Γιάννη Φλωρινιώτη στην Θεσσαλονίκη. Αυτός ήταν ο λόγος που αν και πολύ καλή μαθήτρια, δεν κατάφερε να σπουδάσει. «Δεν ήταν το όνειρο της ζωής μου να εμφανίζομαι σε νυχτερινά κέντρα. Ήθελα να σπουδάσω και παραλλήλως να τραγουδώ από χόμπι. Αλλά το πράγμα πήγε μόνο του. Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά, έτσι ήταν να γίνει και έγινε». Και ευτυχώς για εμάς…
Το 1986 πραγματοποιείται η πρώτη δισκογραφική της παρουσία, χωρίς τη Λιάνα, σε ένα album-συλλογή στο οποίο ερμήνευσε τη μεγάλη επιτυχία διασκευή ξένου τραγουδιού "Σαν Τροπέ". Αυτό στάθηκε και η αφορμή για να κάνει και το πρώτο προσωπικό της album, που κυκλοφόρησε το 1989, με τίτλο "Πρόβα". Από τότε ακολουθεί μια ανοδική πορεία με πολλά χρυσά και πλατινένια άλμπουμ και με συνεργασίες με όλους τους γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς. Ο Φοίβος μάλιστα, ο οποίος έκανε τον πρώτο του χρυσό δίσκο με την Καίτη, δήλωσε: «Η Καίτη Γαρμπή είναι η μούσα μου…»
Παρά την μεγάλη της επιτυχία η Καίτη Γαρμπή δεν ξέχασε ποτέ τον κόσμο που την ανέδειξε. «Του χρωστώ, δεν μου χρωστάει. Εγώ δεν γεννήθηκα στην Εκάλη ούτε από μπαμπά που είχε πίσω του τα εκατομμύρια. Ό, τι έκανα, το έκανα γιατί με βοήθησε ο κόσμος. Από 5.000 δίσκους που ξεκίνησα, έφθασα τους 180.000. Όταν είμαστε αληθινοί και δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, εκείνος μας το ανταποδίδει. Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται για να αγοράσουν ένα CD. Και σ' αυτούς οφείλεται η διαφορά απ' αυτό που είμασταν μ' αυτό που γίναμε» δήλωσε σε συνέντευξή της.